Προνηπιακή Αγωγή
Νηπιαγωγείο
Δημοτικό
Γυμνάσιο
Λύκειο

0
Χρόνια στην Εκπαίδευση
ΕΣΠΑ

Συμμετοχές σε Διαγωνισμούς

Image

Στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που έχει να επιδείξει το σχολείο μας, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η συμμετοχή μας σε εξωσχολικούς διαγωνισμούς που αποσκοπούν στην ευρύτερη καλλιέργεια των μαθητών και στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Κατόπιν συστηματικής προετοιμασίας οι μαθητές λαμβάνουν μέρος στον Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας «Ο μικρός Ευκλείδης» και στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό Καγκουρό του οποίου αποτελούμε και εξεταστικό κέντρο. Η συμμετοχή τους αυτή τούς δίνει την ευκαιρία να ασκηθούν και να αγαπήσουν το μάθημα των Μαθηματικών. Τα αποτελέσματά τους είναι κάθε χρόνο εξαιρετικά με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Μαθητές και μαθήτριές μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής όπου και επιτυγχάνουν σημαντικές διακρίσεις. Βραβεύσεις, και μάλιστα Πανελλήνιες, έχουν κάθε χρόνο και στους Διαγωνισμούς Φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και «Αριστοτέλης» που διοργανώνονται για την Ε και ΣΤ τάξη Δημοτικού.

Επιπλέον οι μαθητές καταθέτουν με επιτυχία τα έργα τους και σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς καθώς και σε Διαγωνισμούς Παιδικού Παραμυθιού που εξάπτουν τη φαντασία τους και αναδεικνύουν τη γλωσσική τους καλλιέργεια. Σημαντική είναι και η παρουσία μας στους Διαγωνισμούς της Γαλλικής Γλώσσας που διοργανώνονται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Επιπρόσθετα, η επιτυχημένη παρουσία της χορωδίας του σχολείου μας, έχει τιμηθεί με βραβεία σε μαθητικά Φεστιβάλ και σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Χορωδιών, κατακτώντας τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χορωδιών και Ορχήστρας Νέων.

Στο πλαίσιο των δράσεων που αφορούν στον σχολικό αθλητισμό, αναφέρουμε τη συμμετοχή μας στα Σχολικά Πρωταθλήματα, όπου οι αθλητικές ομάδες των Εκπαιδευτηρίων μας σημειώνουν αξιόλογες επιδόσεις.